Omgeving

Raamsdonk is een rustiek, agrarisch dorp en telt niet meer dan 2200 inwoners. De structuur van de oude dorpskern wordt gekenmerkt door lintbebouwing met nog veel karakteristieke boerderijen. Het dorp ligt in de streek De Langstraat in Noord-Brabant.

Kenmerkend is het zogenaamde slagenlandschap met zijn lange, smalle percelen die omzoomd zijn met elzenheggen. Delen van dit monumentale cultuurlandschap vallen onder Staatsbosbeheer. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier hun hart ophalen en mogelijkheden om te wandelen en fietsen zijn er te over. Zo kan het Halve Zolenpad naar Waalwijk worden gekozen en zijn ook de Loonse en Drunense Duinen en de Biesbosch nabij. Liefhebbers van cultuur vinden in Hollands oudste stad Geertruidenberg tal van bezienswaardigheden . Breda en Den Bosch makkelijk te bereiken. Amusement wacht onder meer in De Efteling. Landgoed het Broeck met haar rijtuigenmuseum en siertuinen met kunst, ligt tegenover De Bergense Hof.

De Brocante Tuin

Naast de Bergensehof ligt ook 'De Brocante Tuin'. In deze historische boerderij uit 1704 worden uit binnen- en buitenland allerlei mooie, stoere brocante en oude accessoires verzamelt om je interieur of tuin een mooie uitstraling te geven. 

Bezoek de brocante tuin

Brochures om na te lezen

Kennismaking met Raamsdonk   

Bekijken

Nabij gelegen vestingsteden        

Bekijken

Verdediging met water                  

Bekijken

Het verhaal achter het landschap

Bekijken

Toeristische plattegrond      

Bekijken